Digitaliseringen av vuxenutbildningen halkar efter

Forskaren Lars Almén vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping pekar på hur vuxenutbildningen halkar efter i skolans digitalisering, ofta som en effekt av att huvudmännen lägger nästan alla resurser på grundskolan.

Inom vuxenutbildningen behövs krafttag, säger Lars Almén i en intervju med Encell. Inte minst då det inom vuxenutbildningen finns grupper som verkligen skulle ha nytta av tekniken, till exempel personer med svenska som andraspråk.

Vuxakademin har också lagt märke till hur digitaliseringens effekter och möjligheter inte tas tillvara i vuxenutbildningen. Därför har vi tagit fram ett särskilt erbjudande som direkt adresserar problemet och ger er verktygen för att påbörja digitaliseringen av er vuxenutbildning.

————————————————————————————————————————————-

Behöver din verksamhet stöd i strategiska frågor som rör vuxenutbildningen? Vuxakademin erbjuder föreläsningar, workshops och coachning inom de områden där vuxenutbildningen behöver utvecklas. Vårt mål är att ge kommunala och enskilda anordnare av komvux möjlighet till ett mer heltäckande stöd inom områden man ibland kan ha för lite kunskap inom – men ändå förväntas hantera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *